سال ۲۰۱۰ سال اینترنت بود
سال ۲۰۱۰ سال اینترنت بود
بر اساس ارزیابی سازمان گزارشگران بدون مرز، سال ۲۰۱۰ شاهد پیروزی قطعی ابزار شبکههای اجتماعی در مبارزههای مدنی و نشر آگاهیهای اجتماعی بود. این سال همچنین شاهد رشد گرایش استفاده ترکیبی از رسانههای سنتی و رسانههای نوین بود.
گزارشگران بدون مرز یادآور شده است که موضوع ترکیب استفاده ترکیبی از رسانههای سنتی و نوین ما این را نه تنها در جریان تحولات جهان عرب بلکه در جریان ویکی لیکس و افشای سیاستهای ایالات متحده در همکاری با برخی رسانههای جهانی قابل مشاهده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین متذکر شده است که «اینترنت با اینهمه ابزاری است که هم میشود برای اهداف خوب و هم برای اهداف بد به کار گرفته شود. این ابزار فضایی آزاد در بیشتر کشورهای بسته ایجاد میکند. توان بالقوه آن برای آگاهسازی، خودکامگان را به خشم میآورد و روشهای سانسور سنتی را بیاثر میسازد.»
این سازمان مدافع آزادی بیان میگوید که «در عین حال نه تنها ناراضیان بلکه حکومتها نیز این وسیله را به کار میگیرند تا تبلیغات حکومتی خود و نظارت و کنترل جمعیت را گسترش دهند و سیاستهای اینترنتی به کار گرفته شده توسط رژیمهای خودکامه نه تنها بستن راه دسترسی به فضای مجازی بلکه در اختیار گرفتن تبلیغات حکومتی را هدف قرار میدهد.»
بر اساس این ارزیابی کشورهایی مانند چین، عربستان سعودی ، لیبی و ترکمنستان همچنان به فیلتر کردن درونمایه این رسانه و بستن راه اطلاعرسانی به ویژه در زمانهای مهم ادامه میدهند اما در برابر آن کاربران اینترنت در این کشورها راههای تازهای برای دور زدن سانسور کشف میکنند.