آمار مستتدی از تعداد هکرهای ایرانی وجود ندارد
آمار مستتدی از تعداد هکرهای ایرانی وجود ندارد
تاکنون جرمی تحت عنوان هک و هک کردن در قوانین جمهوری اسلامی ایران تعریف بدیهی نداشته است، بنابراین آمار مستتدی نیز از تعداد هکرهای ایرانی وجود ندارد.
رضا پرویزی، دبیر سابق کمیتهی مبارزه با جرایم رایانهیی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، گفت: نیروی انتظامی، با اختصاص کدهای ویژه به جرایم متفاوت، به بررسی آمار و ارقام جرمهای گوناگون در طول مدت زمانی مشخص میپردازد، ولی به دلیل اینکه تعریف روشنی از هک و هکینگ در قوانین موضوعهی ایران وجود ندارد، ارائهی آمار و ارقام دقیق در این زمینه با دشواری همراه است.
وی، هکینگ را یک عمل ضد ارزشی دانست و گفت: کشورهای دیگر، به عنوان جرم قانونی با این مساله برخورد میکنند و این اقدام در کشورهای دیگر با پیگرد قانونی همراه است.
وی، افزود: در سال 2001، با انجام آزمایش برروی 38 هزار رایانهی بخش دولتی آمریکا به عنوان هدف، روشن شد که تحت شرایط موجود، 27 هزار رایانه هک شده و تنها کاربران سه هزار نرم افزار رایانهیی متوجه شدند که سیستمهای در اختیار آنها هک شده است، بنابراین هک کردن اقدامی کاملا غیر واضح است.
پرویزی، در خصوص معرفی خطرناکترین هکرهای موجود در جهان، گفت: تاکنون هکرهای روسی در مقایسه با هکرهای سایر کشورها بسیار حرفهییتر و خطرناکتر ظاهر شدهاند.
پرویزی، عملکرد هکرها را دارای تقسیمبندی و گروهبندیهای متفاوتی دانست و گفت: برخی هکرها با مقاصد گوناگون در شبکهی تلفنی نفوذ میکنند، گروهی دیگر نفوذ اخلاقی انجام میدهند، به گونهیی که متوجه مشکل و ضعف نرمافزار شده و به نام هکرهای کلاه سفید معروف شده و کار تخریبی انجام نمیدهند.
پرویزی گفت: دستهی سوم هکرها نیز در سیستم رایانهیی افراد نفوذ میکنند، به طوریکه اطلاعات موجود را تخریب نموده و از بین میبرند که به هکرهای کلاه سیاه معروف هستند.
وی افزود: البته گروهی دیگر هستند که قطعا در میان هکرها جای نمیگیرند و عموما به شکستن قفلهای نرمافزاری و سختافزاری میپردازند.
این کارشناس امور جرایم رایانهیی، با بیان این مطلب که تفاوت چشمگیری بین هکرهای ایرانی و خارجی وجود ندارد، گفت: به دلیل فراهم بودن یکسان بسترهای فعالیت هکرهای خارجی و ایرانی، تفاوت قابل توجهی در عملکرد این هکرها وجود ندارد، ولی هککنندگان ایرانی، تاکنون به زیرساختهای حیاتی آسیب وارد نکردهاند، در صورتی که این جرم توسط هکرهای خارجی بارها اتفاق افتاده است.
پرویزی، دامنهی فعالیت هکرها در ایران و کشورهای دیگر را از لحاظ امکانات سختافزاری و نرمافزاری یکسان دانست و گفت: البته به علت کم بودن پهنای باند در ایران، هکرهای ایرانی در زمینهی زیرساخت شبکه با ضعف روبهرو هستند.
وی، در پایان، بر ضرورت در پیش گرفتن اقدامات پیشگیرانه در برخورد با هکرهای کشورمان تاکید کرد و گفت: جرایم نقدی و زندان نیز آخرین چارهی برخورد با این افراد مجرم است.