رکورد جهانی اقتصاد ، افزایش جرائم رایانه ای و اینترنتی را در پی داشته است
رکورد جهانی اقتصاد ، افزایش جرائم رایانه ای و اینترنتی را در پی داشته است
PandaLabs، لابراتورهای امنیتی پاندا، با انتشار یک گزارش مفصل اعلام کرد که تعداد کاربرانی که در معرض سرقت اطلاعات رایانه ای محرمانه و ارزشمند قرار دارند، نسبت به سال گذشته میلادی، 600 درصد افزایش پیدا کرده است.
بنا بر این گزارش، اغلب این کاربران هدف حملات کدهای مخرب سارق اطلاعات، نرم افزارهای تروژان، کرم های اینترنتی، جاسوس افزارها و یا کلاهبرداری های آنلاین قرار داشته اند که به صورت نامحسوس و با سوء استفاده از نقص های متنوع امنیتی، اطلاعات محرمانه کاربران را پس از سرقت به خرابکاران یا مجرمان امنیتی منتقل می کنند.
در این بین بررسی های پاندا نشان می دهد که افزایش یا کاهش حملات کلان اینترنتی با فراز و نشیب رکود جهانی اقتصاد نسبتی کاملا مستقیم داشته است. بیشتر این حملات با هدف دسترسی به اطلاعات ارزشمند و فروش آن ها در بازارهای سیاه اینترنتی انجام می شوند. این درحالی ست که اطلاعات مربوط به انواع کارت های اعتباری، حساب هایEbay و PayPal و حتی رمزهای عبور مربوط به بازی های مشهور آنلاین، بیشترین سهم از خرید و فروش های سیاه در اینترنت را به خود اختصاص می دهند.
دوره رکورد جهانی اقتصاد که از ابتدای سال جاری میلادی شکل کاملاً جدی به خود گرفت، شاهد بالاترین سطح فعالیت خرابکاران و مجرمان اینترنتی در طول 25 سال گذشته بوده است. طبق آمارهای پاندا، اکنون روزانه 37000 گونه جدید از کدهای مخرب تولید و به مدد شبکه اینترنت تنها در عرض چند ثانیه سرتاسر جهان را در می نوردد که بیش از 70 درصد کل این بدافزارها را نرم افزارهای تروژان، با هدف سرقت مستقیم یا غیر مستقیم اطلاعات محرمانه، تشکیل می دهند. براین اساس از ژانویه سال 2009 میلادی تا جولای همین سال یعنی تنها در عرض هفت ماه، بیش از 11 میلیون کد مخرب کاملا جدید تولید شده است که 8 میلیون مورد از آن ها به کدهای مخرب تروژان متعلق داشته است.
در این بین هکرها و خرابکاران اینترنتی، به طور بی وقفه در جستجوی راه های جدیدی برای انتشار هرچه بیشتر ویروس های رایانه ای و کسب درآمد های هنگفت هستند.
پیچیده تر شدن حملات فیشینگ، کاربران را ساده تر و سریع تر از گذشته به وب سایت های مخرب هدایت می کنند. این پایگاه های به ظاهر امن، تنها برای سرقت مستقیم اطلاعات ارزشمند و یا دانلود فایل های تخریبی طراحی شده اند.
علاوه بر این انتشار پیغام های حاوی لینک های آلوده در شبکه های اجتماعی تحت وب مانند Facebook یاTwitter شبیه سازی صفحات اینترنتی امن، آلوده کردن آن ها به کدهای مخرب و افزایش رتبه آن ها در موتورهای جستجو، ارسالSMS های حاوی اطلاعات ناخواسته و مخرب به تلفن های هوشمند و نیز انتشار وسیع ضد ویروس های جعلی برای فریب کاربران غیر حرفه ای از جمله اقدامات جدیدی ست که پراکندگی ویروس های رایانه ای را به شدت افزایش داده است.