تفاوت میان خطر و خطرناک از نظر کیوساکی
تفاوت میان خطر و خطرناک از نظر کیوساکی
اغلب از افراد می& شنوم که «سرمایه& گذاری» خطرناک است.
اما من با آن& ها کاملاً مخالف هستم و به جای آن می& گویم: ناآگاهی و بی& سوادی خطرناک است.
مدیریت جدول گردشی پول چگونه است؟
مدیریت جدول گردشی پول با دانستن تفاوت میان دارایی& و تعهدات آغاز می& شود، نه این& که شما چه کسی هستید و از مدیریت چه می& دانید.
ما برای نشان دادن این مطلب نمودار یک فرد 45 ساله را انتخاب کردیم. زیرا سن فعالیت شغلی هرکسی به طور متوسط 25 سالگی است. بدین ترتیب 45 سالگی تقریباً سن میانی و 65 سالگی سن بازنشستگی افراد است. با این وجود تمامی افراد در سن 45 سالگی به شرایط متعادلی رسیده& اند و به طور معمول ستون دارایی& های آن& ها باید کمی& طولانی& تر از ستون تعهدات& شان باشد.
در واقع گفته های بالا، حرفهای کسانی است که اهل خطر هستند، در حالی که خود نمودار خطرناک نیست. امروزه بیش& تر از 10 درصد از افراد این چنین هستند و تصور می& کنند با خطر کردن شجاعت و شهامت خود را نشان می& دهند و می& توانند فرصت خوبی برای موفق شدن به دست آورند. البته دلیل واقعی اشتباهات آن& ها این است که فرق میان دارایی& ها و تعهدات را نمی& دانند. در حقیقت نمودار آن& ها به شکل زیر می& باشد:
در حقیقت تمام افرادی که نمودار مالی& شان شبیه نمودار بالا است، فکر می& کنند که سرمایه& گذاری بسیار خطرناک است. این تصور ذهنی آن& ها نشان دهنده& ی اطلاعات بسیار پایین آن& ها از مسائل مالی است.
آگاهی از مسائل مالی
در کتاب «پدر پولدار پدر بی& پول» پدر پولدار داستانی را درباره& ی آگاهی از مسائل مالی برایم تعریف کرد. او می& گفت: آگاهی از مسائل مالی مانند یک نگاه ساده به اعداد و ارقام است، در حالی که این ذهن شما است که آن& چه را که می& بینید پردازش می& کند.
به همین دلیل است که برخی از افراد بر طبق عملکرد ذهنی& شان فکر می& کند که خانه& شان دارایی& شان است. به عبارت ساده& تر می& توان گفت که آن& ها هیچ تقصیری ندارند، زیرا آگاهی& های آن& ها از مسائل مالی همین& قدر است و چیز بیش& تری در این باره نمی& دانند.
هوش مالی
پدر پولدار تعاریف متفاوتی از هوش مالی داشت و می& گفت. هوش مالی توانایی تبدیل هر نوع پول و زحمت به دارایی و چگونگی کنترل آن& هاست.
او همیشه از من می& پرسید: چه کسی با هوش& تر است، پول یا شما؟ او بدون این& که اجازه دهد به این سؤال جواب دهم، می& گفت: برای من، سخت کار کردن و جان کندن برای پول نشانه& ی هوش مالی بالا نیست. برای من هوش مالی به معنای آن است که از هیچ پول بسازیم و بخواهیم پول برایمان کار کند.
به دلیل نداشتن آگاهی از مسائل مالی، بسیاری از افراد تحصیلکرده خودشان را در شرایط بسیار سخت قرار می& دهند. پدر پولدار از این شرایط بد با نام «خط قرمز مالی» یاد می& کرد. به طور کلی میزان درآمد و مخارج ماهیانه این افراد در یک سطح قرار دارند، از این& رو آن& ها هرگز نمی& توانند شرایط نابسامان خود را تغییر دهند و بیش& تر لحظات زندگی خود را در حسرت و نگرانی سپری می& کنند. بدین ترتیب فکر می& کنند که تجارت و سرمایه& گذاری خطرناک هستند.
به نظر من، هیچ& یک از آن& ها خطرناک نیستند، بلکه ناآگاهی از مسائل مالی است که برای زندگی ما خطرناک است. خریدن چیزی در هر شرایطی اصلاً خطرناک نیست، اما افزودن موارد مختلف به ستون تعهدات است که خطرناک می& باشد. آغاز کسب و کار جدید خطرناک نیست، بلکه فکر کردن به کسب و کار دیگران و کشیدن زحمت فراوان برای آن& هاست که خطرناک است. به همین دلیل بود که در این فصل از شما خواستیم فرق میان خطر و خطرناک را بشناسید.
دست به کار شوید
1- واژه& ی خطر را برای خودتان تعریف کنید.
الف)دلخوش بودن به حقوق اندک خود خطر است؟
ب)بدهی داشتن خطر است؟
ج) از دست دادن پول جیب& مان خطر است؟
د)وقت صرف کردن برای یادگیری مسائل مالی خطر است؟
ه)وقت صرف کردن برای یادگیری و شناسایی انواع سرمایه& گذاری خطر است؟
2- هر هفته 5 ساعت از وقت& تان را به انجام کارهای زیر اختصاص دهید.
الف)نشریه& هایی مانند وال استریت و دیگر روزنامه& ها را مطالعه کنید.
ب) به اخبار اقتصادی گوش دهید.
ج) سی& دی& های آموزشی را تماشا کنید.
د)مجله& های اقتصادی را بخوانید.
ه)«بازی گردشی مالی» را تمرین کنید.
برگرفته از کتاب چهارراه پولسازی نوشته رابرت کیوساکی- انتشارات طاهریان
برای تهیه کتاب فوق به سایت انتشارات طاهریان مراجعه فرمایید.