دسته‌بندی نشده

کارلوس گوسن مدیری افسانه ای برای تمام فصول

کارلوس گوسن مدیری افسانه ای برای تمام فصول

شاید تنها گوسن بود که در سال ١٩٩٩ و در آن لحظه حساس می توانست نیسان را نجات دهد . گوسن نمونه کاملی است که نشان داد چگونه یک فرد می تواند منشأ تغییرات اساسی باشد . او این کار را عملاً بدون ایجاد تغییراتی در نیروی انسانی انجام داد. این همان شرکت بود اما آنچه تفاوت می کرد او بود.
هرگاه نیسان دچار خطا و لغزش شود، او نخستین کسی است که آن را می پذیرد. سبک فرافرهنگی و غیر کلیشه ای گوسن انزوای او را در یک گوشه عملاً غیر ممکن می کند. با شروع چند ماه از شروع کار گوسن در شرکت، کاملاً آشکار شد وی رهبری متفاوت است و کسی است که بسیاری از افراد در نیسان به رغم مشکلات موجود، سعی می کنند تا حد معقولی با او باشند و از او جدا نشوند. به سختی می توان از گوسن ایراد گرفت . حتی یافتن کسی دیگر، جز آنها که در ژاپن او را به بیرون کردن ژاپنی ها از شرکت متهم می کنند، دشوار است زیرا او با شفافیت کار می کند و خود را پشت هیچ چیزپنهان نمی کند.
وقتی از او پرسیدند : آیا کاری در یک شرکت دیگر خودروسازی به شما پیشنهاد شده است ؟ گوسن در مقام مدیری که ظاهرا فراتر از سمت فعلی خویش نظر دارد، بهترین پاسخ را به این پرسش داد. وی در مصاحبه ای با مجله اتوموتیو نیوز گفت : این کم کم یک پرسش کلاسیک شده است که مایلم یک پاسخ کلاسیک به آن بدهم . رسالت من کمک به نیسان برای طی مسیر صحیح دستیابی به رشدی سودآور و پایدار است و هیچ چیز در این راه توجه مرا منحرف نخواهد کرد.
چگونه می شود در زمره بهترین های جهان قرار گرفت
در سال ١٩۹٩ گفته شد نیسان در عرض چند سال به یکی از قدرتمندترین و بهترین خودروسازان جهان تبدیل خواهد شد . این سخن در آن زمان با بی اعتنایی روبه رو شد . بقا ممکن است؛ در حد متوسط قرار گرفتن، شاید؛ دستیابی به سود بی سابقه و تولید خودروهایی که بهترین جوایز را نصیب شرکت کند، امکان ندارد. اما در سال ٢٠٠٢ اعلام شد نیسان به یکی از رهبران صنایع جهان تبدیل شده است.

چهار عامل اساسی که موجب این اتفاق شد عبارت بودند از:
. درآمد بیشتر از طریق فروش یک میلیون دستگاه خودرو بیشتر
. هزینه کم ترکاهش هزینه ها به میزان ١۵ درصد در طول سه سال
. کیفیت و سرعت بیشتر با توجه و تأکید بر محصول و مدیریت
. حداکثر اتحاد با رنو یافتن راه های ه مافزایی که هر دو طرف را بهره مند کند
مهم ترین نکات طرح احیای نیسان عبارت بودند از

کاهش هزینه های عملیاتی به میزان یک تریلیون ین ژاپن
کاهش تعداد تأمین کنندگان قطعات و مواد به نصف
کاهش بدهی های خالص از ۴/۱ تریلیون ین به کمتر از ٧٠٠ میلیارد ین تا سال مالی ٢٠٠٢ کاهش ۶ میلیارد دلاری پس از تزریق سرمایه توسط رنو
ایجاد سرمایه گذاری و تدارکات محصولات، شامل عرضه ٢٢ مدل جدید تا سال ٢٠٠٢
کاهش تعداد کارکنان در سطح جهان به میزان ٢١ هزار نفر
کاهش تعداد کارخانه های مونتاژ خودرو در ژاپن از ٧ کارخانه به ۴ کارخانه
کاهش تعداد جایگا ههای تولید در ژاپن از ٢۴ جایگاه به ١۵ جایگاه
برگرفته از کتاب مدیری افسانه‌ای به نام کارلوس گوسن در حال چاپ توسط انتشارات طاهریان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *