هر که بامش بیش برفش بیشتر
هر که بامش بیش برفش بیشتر
می& خواهیم از زاویه& ای خاص به این ضرب& المثل معروف نگاهی داشته باشیم. در حالت عادی این ضرب& المثل به معنی آن است که هرچقدر پولدار باشید همان مقدار هزینه& هایتان بیشتر است. ولی آیا می& دانید که برعکس این ضرب& المثل هم امکان& پذیر است یعنی هر که بامش بیش برفش کمتر. این اتفاقی است که در طبقة ثروتمند و سرمایه& دار در دنیای مالی اتفاق رخ می& دهد. یعنی در عین حالی که بیشترین پول را درمی& آورن حداقل هزینه را باهوشمندی خرج می& کنند. اما هدف بنده از طرح این ضرب& المثل این برداشت نبود.
من در سن 9 سالگی به همراه مایک از آموزش& های پدرپولدار فراگرفتم که اگر 100 دلار درآمد داشته باشم حتماً 70 درصد، یعنی 70 دلار هزینه& دارم و اگر 120 دلار داشته باشم 70 درصد آن یعنی 84 دلار هزینه دارم. حال سئوال من این بود که چگونه هزینه& های خود را مدیریت کنم و هزینه& های خود را کاهش دهم تا پول بیشتری در جیب داشته باشم. پس از بررسی 25 خانوادة در محلة& مان که اکثراً مانند پدربی& پولم معلم بودند من و مایک به نتیجة جالبی رسیدیم که پس از ارایه و مطرح کردن با پدرپولدار وی یک وای بلند کشید (البته از خوشحالی).
از آن روزها سال& ها می& گذرد ولی من و مایک هنوز از آن فرمول استفاده می& کنیم و در این مقاله با افتخار گروه هوش مالی انتشارات طاهریان قصد دارم آن را به صورت خصوصی خدمت شما مطرح کنم.
هر چه مقدار درآمد شما بیشتر شود همان مقدار نیز هزینه& های زندگی& تان به صورت تصاعدی زیاد می& شود. بعضی از آقایان بهانه تراشی می& کنند که ما هرچقدر درآمدمان بیشتر شود خانم خانه همان مقدار برای آن چاله می& کند. ولی این واقعیتی است که متأسفانه گریبان طبقة کارگران و کارمندان (E) و کارفرما (S) را تا صبح قیامت گرفته است و تا زمانیکه آن را مدیریت نکنید گریبان آنها را رها نمی& کند.
این مشکل افزایش موازی هزینه& ها با افزایش درآمد مختص مردم عصر ما نیست. اگر شما کتاب ثروتمندترین مرد بابل نوشته جرج کلاسون را خوانده باشید نیز اشاره شده که مردم باستان نیز این مشکل دست به گریبان بوده& اند. ولی چه باید کرد؟
همانطور که گفتم ما پس از بررسی 25 خانواده که اکثراً از همکاران پدرم بودند متوجه شدیم که خانواده هزینه& هایشان را دقیقاً با درآمدشان منطبق می& کنند و به قولی خرج& شان را با دخل& شان هماهنگ می& کردند. بابراین حتی در بعضی مواقع با بالا رفتن درآمد وضع مالی آنها بهتر که نمی& شد حتی بدتر هم می& شد چون توقع آنها بالاتر می& رفت.
البته بالا رفتن توقع همراه با ایجاد انگیزه اصلاً چیز بدی نیست و بسیار مفید است. اما وقتی این بالا رفتن توقع باعث خرج تراشی بیشتر و خرید چیزهایی شود که هیچ پولی را به جیب شما وارد نمی& کند آن وقت است که شما ب سرازیری فقر هدایت می& شوید.
راه حل ایده& آل من و مایک برای این دسته از افراد که مورد تشویق پدرپولدار قرار گرفت این است که به محض اینکه حقوق 100 دلاری خود را دریافت کردید بدون هیچ ترس و تردیدی تأکید می& کنم هیچ ترس و تردیدی 10 درصد آن یعنی 10 دلار آن را پس& انداز کنید و برنامه& ریزی هزینه& های خود را بر اساس 90 درصد باقی مانده انجام دهید. این فرایند را پس از هربار که حقوق گرفتید با عزم و اراده& ای پولادین تکرار کنید و به محض اینکه پول شما به مقدار مناسبی مثل 100 دلار رسید در بدبینانه& ترین حالت ممکن در یکی از بانک& ها سپرده و ماهیانه 15 درصد سود بگیرید و اگر حوصلة سرمایه& گذاری را ندارید به اصل و سود آن دست نزنید تا از مزایای بهرة مرکب نیز استفاده کنید.
با این تکنیک شما بدون اینکه درآمدتان کمتر شود هزینه& های خود را کاهش می& دهید و حتی درآمد خودتان را نیز افزایش می& دهید.
با هربار افزایش حقوق، پس& انداز شما نیز بیشتر می& شود و پشتوانه& ای مطمئن برای خود و خانوادة عزیزتان ایجاد می& کنید.
راز موفقیت در این مسیر مداومت و پشتکار و داشتن صبر است. امتحان کنید، هیچگاه پشیمان نمی& شوید.
رابرت کیوساکی
برگرفته از کتاب پدرپولدار و ثروتمند& ترین مرد بابل – انتشارات طاهریان