آیا با صرفه جویی می توان پولدار شد؟
آیا با صرفه جویی می توان پولدار شد؟
آیا با صرفه جویی می توان پولدار شد؟
در کتابهای اخلاقی و آموزشهای خانوادگی که سینه به سینه به همة ما ارث رسیده است تاکید بر صرفه جویی و درست مصرف کردن شده است، که البته بسیار خوب و پسندیده است و مزایا و اثرات فراوانی در جامعه و محیط زیست دارد. ولی وقتی توصیه و تاکید میشود که «صرفه جویی کنید تا ثروتمند شوید» نه تنها شنونده را راهنمایی نمی کند بلکه وی را به بی راهه می کشاند.
براساس تحقیقات انجام شده برروی زندگی ثروتمندان دنیا، حتی یک نفر از آنها هم با صرفه جویی و پس انداز کردن ثروتمند نشده است.
پس بهتر است زمانی که می شنویم و یا می خواهیم کسی را نصیحت کنیم که «پولهای خودتان را پس انداز کنید تا در آینده ثروتمند شوید» کمی به شنیده ها و بر گفته های خود تامل کرده و با یک حساب و کتاب سرانگشتی بررسی کنید که آیا واقعاً این موضوع حقیقت دارد. یک نکته، یک نصیحت و یک توصیه در بعضی مواقع می تواند زندگی یک انسان را تغییر دهد. انسان در برخورد با مشکلات شروع به بررسی و مرور خاطرات مشابه و الگوهای ذهنی متناسب می کند و جه بسا وقتی به این توصیه ها می رسد بدون اختیار به آنها عمل می کند.
در واقع ما میراث دار اشتباهاتی هستیم که نسل به نسل به ما انتقال پیدا کرده است. باور کنید در این زمان شما می توانید این زنجیره اشتباه را پاره کنید و پایه گذار یک الگوی درست، ناب و سازنده باشید.
مطمئناً هنگام مطالعه این مطالب، خیلی از افراد در مقابل آن جبهه می گیرند من به این عکس العمل ها که در مقابل افکار تازه و نو می شود عادت دارم. اصلاً اشکالی ندارد ولی چند لحظه ای به این گفته ها فکر کنید. متاسفانه مردمی که 30 سال از زندگی با ارزش خود را صرف پس انداز کردن کرده اند به امید اینکه در دوران سالمندی با خیال آسوده زندگی کنند کم نیستند. ولی هنگامی که به نقطه مورد نظر می رسند متوجه می شوند که پولهای آنها پس از 30 سال حتی کفاف ادامه زندگی آنها را هم نمی دهد.
قسمت غم انگیز این داستان آنجاست که این افراد سالهای جوانی و میان سالی را پشت سرگذاشته اند و فرصت چندانی برای زندگی و جبران ندارند و تنها کاری که می کنند داد و فریاد کردن و غرغر کردن است.
در این فرایند، افراد با صرفه جویی و چشم پوشی از آرزوهای خود اقدام به پس انداز کردن به امید ثروتمند شدن کرده اند، ولی بعد از 30 سال هنگامی که خود را در آیینه نگاه می کنند خود را بازنده اصلی این بازی می بینند. آنها در واقع خود را انسانی حسرت بردل می بینند که زندگی را تمام قد، زندگی نکرده اند و از نعمتهایی که خداوند در اختیار آنها گذارده استفاده نکرده اند.
پس بیایید هم اکنون به این نصایح به ظاهر خیرخواهانه شک کرده و در آنها بازبینی کنیم و افراد را به کشف مطالب و آموزه های جدید کنیم. باور کنید ما برای رنج کشیدن، حسرت خوردن و دائماً به دنبال پول دویدن با عناوین شغلی مختلف (مثل مهندس، دکتر، کارمند، کارگر…) آفریده نشده ایم.
ما باید زندگی را کامل زندگی کنیم، مدت بیشتری را با خانواده باشیم، کارهای عام المنفه کنیم، به مسافرت برویم، دغدغه مالی نداشته باشیم، به آسمان نگاه کنیم، درک حضور داشته باشیم و لحظاتی را با خدا قدم بزنیم.
ابوالفضل طاهریان مربی ارشد بازی گردش مالی رابرت کیوساکی