یک سئوال و یک چالش از رابرت کیوساکی
یک سئوال و یک چالش از رابرت کیوساکی
امروزه در مدارس و دانشگاهها هم ادعا می کنند که تحصیل در این موسسات فرزندان شما را موفق، کامیاب و پولدار می& کنند و هر کس که مخالف این امر است فردی بی سواد، نادان و عقب مانده است.
ولی ای دوست، چند لحظه کلاه خود را قاضی کنید و به این سئوال پاسخ دهید که آیا با داشتن نمره 20 در مدرسه و دانشگاه& ها یک نفر در بُعد اقتصادی نیز موفق و ثروتمند می& شود؟
لازم نیست برای دادن پاسخ به خود زحمت دهید، همه ما پاسخ این سئوال را می& دانیم.
آیا ما مجبور هستیم برای اینکه احمق خطاب نشویم ادعاهای پوشالی این مؤسسات را تأیید کنیم و به قولی همرنگ جماعت شویم.
در مدارس و دانشگاه& ها فرزندان شما (بی& تعارف) برای کارمند شدن تربیت می& شوند و نه برای وارد شدن به دنیای کار، کارآفرینی و سرمایه& گذاری.
حال یک سئوال، کشور عزیزمان ایران در این برهه و زمان به کارمند، کارگر و مهندس بیشتر نیاز دارد یا کارآفرین و سرمایه& گذار؟!
وقتی در مدارس فرزندان دلبند شما برای کارمند شدن آموزش می& بینند حتی اگر در آینده میلیون& ها تومان حقوق بگیرند و در ظاهر زندگی مرفهی داشته باشند، در باطن فقیر هستند زیرا آنها هیچ چیزی در مورد پول فرا نگرفته& اند و هیچ کنترلی بر وضعیت مالی خود ندارند. همین افراد پس از عمری کارمندی وقتی بازنشسته می& شوند، تازه به این امر پی& می& برند که فقیر هستند و تنها دارایی آنها خانه& ای است که در آن سکنی دارند. قافل از اینکه آن نیز چیزی جز بدهی نیست.
حال چه باید کرد؟
غرغر کردن کافیست من& نمی& خواهم استخوان& لای زخم& های شما بگذارم. حال باید چه کرد؟ آیا کودکان خود را باید از مدرسه رفتن یا دانشگاه& رفتن منع کرد؟! خیر، اصلاً، ابداً. مقصود من این نیست که شما فرزندانتان را از کسب علم و دانش نهی کنید بلکه هدف من این است که شما بفهمید داشتن تحصیلات برای موفقیت لازم است ولی کافی نیست.
اگر بخواهم به طور کلی عرض کنم، شما باید مهارت& های مختلف فرزند خود را در عرصه& های اقتصادی بالا برده و وی را با پول، دارایی واقعی، بدهی، سرمایه& گذاری، گردش مالی و کارآفرینی آشنا کنید.
در قدیم تابستان& ها پدر و مادرها کودکان خود را برای یادگرفتن مهارت& های مختلف (بدون دریافت حقوق و کاملاً مجانی) نزد استاتید فن مثل تراشکار، مکانیک و برق& کار می& فرستادند. این سنت بی& نظیر متأسفانه در عصر کنونی با بالا رفتن تحصیلات پدر و مادر& ها به فراموشی سپرده شده است.
کودک در نظر استاتید فن چند مهارت را فرامی& گرفت:
1- یاد می& گرفت که مجانی کار کند.
2- مهارت& های فردی کودک بالا می& رفت.
3- روش& های مختلف کسب درآمد را فرامی& گرفت.
4- با انضباط کاری آشنا می& شد و …
به نظر شما چه کارهای دیگری می& توان برای بالا رفتن مهارت& های اجتماعی و اقتصادی کودکان& مان انجام دهیم؟
لطفاً ما را از اطلاعات دست اول خود که شخصاً تجربه کرده& اید بی& نصیب نگذارید.
منبع کتاب کودک امروز نابغه اقتصادی فردا از رابرت کیوساکی