کشف حملات گسترده هکرها به نهادهای بینالمللی
کشف حملات گسترده هکرها به نهادهای بینالمللی
شش دولت، سازمان ملل متحد ، کمیته بینالمللی المپیک و شماری از شرکتهای دفاعی و امنیتی از جمله اهداف هکرها در این حملات بودهاند.بر اساس گزارش شرکت مکآفی هکرها در بعضی از موارد سالها زمان صرف گشتن در میان اطلاعات محرمانه موسسات مالی، سامانههای نظامی و ارتباطات ماهوارهای کردهاند.
مکآفی اعلام کرده است که این رشته حملات کمسابقه در دنیای مجازی، که در ماه مارس ۲۰۱۱ موفق به کشف آن شده، از جانب یک کشور صورت گرفته است.
مکآفی نام این کشور را اعلام نکرده، اما روزنامه واشنگتن پست به نقل از بعضی کارشناسان گزارش داده است که به نظر میرسد کشور مورد اشاره در این گزارش، کشور چین باشد.
چین همواره هرگونه دخالت دولت این کشور در چنین حملاتی را رد کرده واتهامات علیه خود را “بیاساس” خوانده است.
مظنون همیشگی
راج سمانی، یکی از مسئولان اروپایی شرکت مکآفی میگوید که این حملات مجازی همچنان ادامه دارد.
آقای سمانی میگوید: “سطح این حملات با حملات “اژدهای شب” در اوایل سال جاری میلادی کاملا متفاوت است. آنها تنها یک بخش خاص را هدف گرفته بودند، اما این حملات تازه کشفشده بسیار بسیار گستردهتر است.”
شناسایی این حملات نتیجه پنج سال تحقیق بر روی اطلاعات شماری از شرکتهاست که مورد حمله قرار گرفته بودند.
راج سمانی میگوید: “در بعضی موارد ما اجازه نفوذ و دسترسی بیشتری پیدا کردیم تا ببینیم چه اطلاعاتی دزدیده شده است. در بیشتر موارد شواهد نشان از هدف قرار گرفتن ایدهها و نوآوریهای ارزشمند دارد.”
به گفته آقای سمانی، دولت هند، صنایع فولاد و شرکتهای امینت کامپیوتری نیز از جمله اهداف هکرها بودهاند.
مکآفی میگوید اطلاعی از سرنوشت و نحوه بهکارگیری اطلاعات دزدیدهشده ندارد. اما بنا بر اعلام این شرکت این اطلاعات میتواند برای پیشبرد تکنولوژیهای موجود و کمک برای شکست رقبای اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد.
با وجود آن که شماری از کارشناسان معتقدند این حملات از داخل چین صورت میگیرد، اما گراهام کلولی از شرکت سوفوس میگوید: “هر بار که چنین گزارشهایی منتشر میشود، انگشت اتهام به سوی چین نشانه میرود.”
به گفته آقای کلولی تمام کشورها احتمالا از امکان جاسوسی در اینترنت استفاده میکنند، زیرا “آسان و به صرفه” است.