هوش مالی شما چقدر است؟!
هوش مالی شما چقدر است؟!
همانطور که قبلاً گفتیم، هوش مالی دارای پنج بخش است که در زیر لیست شدهاند:
هوش مالی1: بدست آوردن پول بیشتر.
هوش مالی 2: حفظ پول و سرمایه.
هوش مالی3: بودجهبندی سرمایهها.
هوش مالی 4: استفادهی بهینه از سرمایهها.
هوش مالی5: بالابردن میزان آگاهی.
اگر شخصی تمامی موارد بالا را داشته باشد، میتوان گفت که هوش مالی قابل قبولی دارد. اگر کسی بخواهد ثروتمند شود، باید در تمامی موارد بالا کامل باشد. خوشبختانه، پول از هرنظر بی عیب و نقص است و اگر ما در بسیاری از جهات تواناییها و هوش خود را بالا ببریم، به راحتی میتوانیم به کمال برسیم. اگر کسی در هوش مالی چند مورد از موارد بالا را نداشته باشد، مانند کسی است که نمیداند برای راندن یک اتومبیل باید آب موجود در رادیاتور را چک کند، باک بنزین پُر باشد و توقع دارد که ماشین بدون هیچ نقصی حرکت کند.
اگر کسی در یک سرمایهگذاری توانایی تصمیمگیری درست را نداشته باشد، کامل نیست و نمیتواند ادّعا کند و یا امیدوار باشد که در سرمایهگذاری خود موفق خواهد بود. از طرف دیگر هریک از موارد هوش مالی برای دستیابی به یک تجارت موفق ضروری هستند، مثلاً اگر کسی نتواند درآمد خود را افزایش دهد، حفاظت از پول و سرمایه برای او معنی ندارد. اگر کسی از پول خود محافظت نکند، نمیتواند سرمایهی خود را بودجهبندی کند.
امروزه بسیاری از مردم هستند که بسیار خوب، تحصیلکرده، صادق و راستگو و سختکوش هستند، اما هوش مالی بسیار پایینی دارند و هرگز نتوانستهاند در زندگی خود به رضایت برسند.
من شخصاً دلم برای اینگونه افراد میسوزد، چون در برابر بسیاری از ویژگیهای خوب هرگز نمیتوانند به تکامل واقعی دست پیدا کنند. شاید مشکل اصلی آنها پول نیست، شاید مشکلشان این باشد که آنها مشکلات خود را نمیشناسند و یاد گرفتهاند طبق عادت صبح از خواب بیدار شوند و سرساعت مقرّر سرکار خود حاضر شوند و تا شب کار کنند و پس از بازگشت به خانه غذای مختصری بخورند و به رختخواب بروند و برای فردای کاری خود آماده شوند. احتمالاً آنها میدانند که در زندگی آنها مشکلی وجود دارد، اما سعی میکنند که برای رضایت بیشتر خود، آنها را نادیده بگیرند و امیدوارند که در آینده همهچیز به خوبی تغییر پیدا کند.