محو سایت های القاعده از صحنه اینترنت
محو سایت های القاعده از صحنه اینترنت
با بسته ماندن طولانی و بی سابقه سه سایت اینترنتی مرتبط با القاعده روز به روز این شک قوت می گیرد که دولت های غربی در جبهه ای جدید از «جنگ با تروریسم» تبلیغات القاعده را مورد حمله سیستماتیک قرار داده اند.
به گزارش روزنامه گاردین، چاپ لندن، سه سایت اینترنتی الاخلاص، البراق و الفردوس که همگی با الفجر، شاخه پخش رسانه ای گروه تروریستی القاعده، در ارتباط اند مدتی پیش از ۱۱ سپتامبر سال جاری از اینترنت محو شده و هیچ اثری از این سایت ها در اینترنت باقی نمانده است.
گاردین این اتفاق را علت به تعویق افتادن انتشار ویدئوی بزرگداشت حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ از سوی القاعده عنوان کرده است.
یک شایعه این است که بریتانیا و ایالات متحده در این زمینه دست به عملیاتی مشترک زده اند، اما هر دو دولت این موضوع را انکار می کنند.
وب سایت های مرتبط با القاعده پیشتر هم دچار مشکل فنی شده بودند، اما این طولانی ترین مدت از کار افتادگی این سایت ها تاکنون است. الفجر دلیل این امر را مشکلات فنی اعلام کرده و انکار می کند که این سایت ها «به دست دشمن» افتاده اند.
اما این سایت ها تمام سایت های مرتبط با القاعده در اینترنت نیستند. کارشناسانی که نامی از آن ها برده نشده است به گاردین گفته اند که از آنجا که یک سایت دیگر القاعده به اسم «الحسبه» بی هیچ مشکلی به کار خود ادامه می دهد ممکن است سازمان اطلاعات عربستان سعودی برای کنترل و به دام انداختن شبه نظامی ها در حال استفاده از آن باشد.
عربستان در مبارزه با القاعده
در همین زمینه روز سه شنبه رسانه های عربستان سعودی اعلام کردند که این کشور ۹۹۱ شبه نظامی القاعده را که از سال ۲۰۰۳ مرتکب انجام ۳۰ حمله از جمله حملات انتحاری شده اند محاکمه می کند.
خبرگزاری رویترز از قول منابعی که به نامشان اشاره نکرده می گوید در میان متهمان چند روحانی که علنا از شبه نظامی های القاعده حمایت می کردند هم هستند، از جمله ناصر الفهد، علی الخدیر، و فارس الشویل.
روزنامه گاردین نوشته است: «یک شایعه این است که بریتانیا و ایالات متحده در این زمینه دست به عملیاتی مشترک زده اند، اما هر دو دولت این موضوع را انکار می کنند. در عین حال مقامات امنیتی بریتانیا پیشتر به تلاشی تازه و ضربتی برای مقابله با تبلیغات اینترنتی القاعده اشاره کرده اند. این نوع خرابکاری غیرقانونی است.»
این روزنامه در ادامه نوشته است که دسترسی به این سایت ها معمولا فقط با رمز عبور میسر می شود و ورود به آنها چند سطح یا مرحله دارد. عمومی ترین سطح قسمتی است که بیانیه های تمام گروه های مرتبط با القاعده از ازبکستان تا الجزایر را منتشر می کند. قسمت هایی هم در این سایت ها هست که فقط برای اعضا قابل دسترسی است که آنها هم از نام مستعار استفاده می کنند.
کارشناسان و محققان دانشگاه ها که روی گروه های جهادی مطالعه می کنند و همین طور سازمان های اطلاعاتی عربی و غربی تمام این سایت ها را زیر نظر دارند.
ویلیام مک کانتس، مشاور آکادمی نظامی وست پوینت در ایالات متحده، به روزنامه گاردین می گوید: «به نظر من این کار با همکاری چند دولت انجام می شود و جزء عملیات سیاه، یعنی غیرقانونی، اما قابل انکار است. هر کسی که در حال این کار است خوب می داند که چه می کند.»
دیا رشوان، کارشناس مصری، معتقد است: «به نظرم آمریکایی ها پشت این کارند. فکر می کنم آمریکا تصمیم گرفته این تریبون های اینترنتی را ببندد تا مانع شود که القاعده در جهان عرب توجه مردم را به خود جلب کند.»