بکارگیری آدرسهای عربی در اینترنت تصویب شد
بکارگیری آدرسهای عربی در اینترنت تصویب شد
کشورهای مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، اولین کشورهایی هستند که مجوز استفاده از حروف عربی را در آدرس سایت ها دریافت کرده اند.
این اقدام گامی مهم در جهت فراهم کردن امکان دسترسی راحت تر به اینترنت برای کاربران غیر انگلیسی زبان ارزیابی شده است.
کاربران اینترنت در جهان عرب برای نخستین بار می توانند آدرس های اینترنتی را به طور کامل با الفبای عربی و از راست به چپ تایپ کنند. این امکان شاید از نظر فنی تغییر اندکی ایجاد کند، اما اهمیت آن این است که برای میلیون ها عرب زبان که با الفبای لاتین آشنا نیستند، کار کردن با اینترنت آسان تر خواهد شد.
زبان عربی یکی از رایج ترین زبان های زنده دنیاست. با این حال تنها یک درصد از محتوای سایت های اینترنتی به زبان عربی است. اقدام مشابهی قرار است برای زبان های روسی، چینی، تایلندی و تامیلی نیز در آینده نزدیک صورت بگیرد.
این امکان توسط آی کن (Icann)، نهاد بین المللی ناظر بر اینترنت فراهم شده است. این نهاد اکنون شناسایی دامنه های اینترنتی به زبان های غیر لاتین را امکان پذیر کرده است.
این اقدام تازه در پی سال ها بحث و بررسی و تغییر در سیستم های برنامه نویسی اینترنتی انجام می شود. پیش از این بخش هایی از آدرس سایت های اینترنتی می توانست با الفبای محلی تایپ شود، اما دامنه اینترنتی که در انتهای آدرس می آید، مانند ru برای روسیه، باید با حروف لاتین نوشته می شد.
وزارت ارتباطات مصر می گوید، وب سایت این وزارت خانه اولین سایتی است که آدرس آن می تواند به طور کامل با حروف عربی وارد شود.
تاکنون بیش از بیست کشور برای فراهم شدن امکان استفاده از الفبای محلی تقاضا داده اند. پیش از این برای زبان های چینی و تایلندی به صورت مستقل چنین امکانی فراهم شده بود، اما این موضوع مورد شناسایی بین المللی قرار نگرفته بود و در تمام کامپیوتر ها قابل استفاده نبود.
استفاده از الفبای غیر لاتین به این صورت، نشان دهنده افزایش روز افزون تنوع در میان کاربران اینترنت و ماهیت بین المللی آن است، پدیده ای که حدود ۴۰ سال پیش با تسلط کامل زبان انگلیسی بر آن به وجود آمد.